TY - JOUR ID - 346 TI - بررسی محتوای کتاب الاُزهیة فی علم الحروف JO - آینه پژوهش JA - JAP LA - fa SN - AU - صیادانی, علی AD - Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 25 IS - 145 SP - 59 EP - 64 KW - کتاب الازهیه فی علم الحروف KW - علم نحو KW - علی بن محمد هروی نحوی KW - اصول نحوی DO - N2 -  کتاب «الازهیه فی علم الحروف» نوشته علی بن محمد هروی نحوی، اثری در زمینه نحو، از اولین کتاب‌هایی است که به طور مفصل به حروف و کاربردهای آن پرداخته است. نویسنده نوشتار حاضر را با هدف بررسی محتوایی کتاب مذکور، به رشته تحریر درآورده است. وی نوشتار خود را با بیان خلاصه­ای از زندگانی نویسنده کتاب و آثار وی آغاز و در ادامه، ارزش علمی کتاب و فصول آن را تشریح می­نماید. شیوه هروی در نگارش کتاب، مقایسه کتاب با کتاب مغنی اللبیب، اصول نحوی و نظریات نحوی جدید موجود در کتاب الازهیه، از دیگر مباحث مطرح در نوشتار حاضر می­باشند. نویسنده مطالب خود را با بیان دیدگاه خود نسبت به استشهاد به حدیث در کتاب الازهیه و اسلوب هروی در ارائه شواهد شعری، به پایان می­رساند. UR - https://jap.isca.ac.ir/article_346.html L1 - https://jap.isca.ac.ir/article_346_cfbe445494ccbe174414a067073afea8.pdf ER -