%0 Journal Article %T بررسی محتوای کتاب الاُزهیة فی علم الحروف %J آینه پژوهش %I پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی (وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم) %Z %A صیادانی, علی %D 2014 %\ 04/21/2014 %V 25 %N 145 %P 59-64 %! بررسی محتوای کتاب الاُزهیة فی علم الحروف %K کتاب الازهیه فی علم الحروف %K علم نحو %K علی بن محمد هروی نحوی %K اصول نحوی %R %X  کتاب «الازهیه فی علم الحروف» نوشته علی بن محمد هروی نحوی، اثری در زمینه نحو، از اولین کتاب‌هایی است که به طور مفصل به حروف و کاربردهای آن پرداخته است. نویسنده نوشتار حاضر را با هدف بررسی محتوایی کتاب مذکور، به رشته تحریر درآورده است. وی نوشتار خود را با بیان خلاصه­ای از زندگانی نویسنده کتاب و آثار وی آغاز و در ادامه، ارزش علمی کتاب و فصول آن را تشریح می­نماید. شیوه هروی در نگارش کتاب، مقایسه کتاب با کتاب مغنی اللبیب، اصول نحوی و نظریات نحوی جدید موجود در کتاب الازهیه، از دیگر مباحث مطرح در نوشتار حاضر می­باشند. نویسنده مطالب خود را با بیان دیدگاه خود نسبت به استشهاد به حدیث در کتاب الازهیه و اسلوب هروی در ارائه شواهد شعری، به پایان می­رساند. %U https://jap.isca.ac.ir/article_346_cfbe445494ccbe174414a067073afea8.pdf