@article { author = {jafarian, rasol}, title = {no name}, journal = {The Quarterly Journal Ayeneh-ye- Pazhoohesh}, volume = {33}, number = {194}, pages = {253-270}, year = {2022}, publisher = {}, issn = {}, eissn = {}, doi = {10.22081/jap.2022.72967}, abstract = {no name}, keywords = {}, title_fa = {نسخه خوانی (30) رساله میرزا اشرف طبیب در پاسخ پرسش شاه سلیمان صفوی}, abstract_fa = {رساله حاضر، در پاسخ پرسشی از سوی شاه سلیمانصفوی است که از طبیب خاص خود، میرزا اشرف پرسیده است.سوال در باره تفاوت عرق گلاب با عرق گوشت یا ماءاللحم است.شاه پرسیده است چرا آب گوشت که به روش عرق گیری بدستمی آید، چرب نیست، اما عرق گلاب، سرشار از مواد است. میرزااشرف بر اساس روش طب سنتی، و مبتنی بر فیزیک یونانی، وبا استفاده از مطالب ابن سینا، تلاش می کند توضیح دهد کهاشیاء ترکیبی، در وقت عرق گیری، شرایط مختلف دارند. در برخیبه راحتی مواد آنها جدا شده و در برخی چنین نمی شود. این رساله،به روش ساده رابطه فیزیک یونانی، و طب سنتی را با روش هایدرمانی رایج در استفاده از عرقیات نشان می دهد، مسائلی که ازنظر علم شیمی و نیز دانش پزشکی امروز اعتباری ندارد، اما به هرحال بخشی از تاریخ علم در کشور ماست.}, keywords_fa = {مزاج,طبع,غذا,دوا,طب سنتی,عرقیات,گلاب,ماء اللحم,ابن سینا,میرزا اشرف,شاه سلیمان صفوی}, url = {https://jap.isca.ac.ir/article_72967.html}, eprint = {https://jap.isca.ac.ir/article_72967_28b17cf2d6e4cfd4846f0e987aecfcbd.pdf} }